Türkiye 100 Hakkında

Türkiye 100 programı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve TEPAV işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere 2011 yılında, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketini belirlemek amacıyla, Türkiye 25 adıyla başladı. Sonraki yıllarda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini tespit edip ödüllendirmek amacıyla bu program Türkiye 100 olarak devam etti. 2021’de Türkiye 100 Programının yedincisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde, Vodafone sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

Türkiye 100 programına başvuranlar arasında en hızlı büyüyen ilk 100 şirketin kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında listeye girmeye hak kazanan şirketlerle ilgili çok sayıda haber yapılmakta, şirketlerin görünürlükleri artırılmaktadır. Bu sayede şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmaktadır. Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirmeleri için gerekli kilit unsurlardan biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlar sayesinde bu şirketlere sağlanmaktadır.

Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesidir. Geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Türkiye 100 şirketleri, doğru iş modelleriyle tüm sektörlerde başarının yakalanabileceğini, Türkiye’nin aslında bir fırsatlar ülkesi olduğunu göstermektedir. Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarı hikâyeleri, genç girişimcilere ilham vermekte, Türkiye 100 sayesinde şirketlerini hızla büyütmeyi başaran girişimcilerin başarı öyküleri geniş kesimler tarafından bilinir hale gelmektedir.

2020’de altıncısı düzenlenen Türkiye 100 listesine girmeye hak kazanan şirketlerin ödül töreni COVID-19 pandemi koşulları nedeniyle 22 Aralık 2020’de çevrimiçi olarak yapılan törenle kamuoyuna ilan edildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleşen törende Türkiye 100 listesine girmeye hak kazanan şirketlerin yöneticilerine ödülleri takdim edildi. 2016 - 2018 dönemi arasında satış gelirlerini ortalama yüzde 511 oranında artırmayı başaran Türkiye 100 şirketlerinin söz konusu dönemde çalışan sayılarını da yüzde 85,9 oranında artırdıkları görüldü.

2011 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye 100 programını bu yıl Vodafone sponsorluğunda yeniden düzenliyoruz. Türkiye 100 Programına başvuran şirketler 2017-2019 dönemi satış gelirleri büyüme hızına göre değerlendirilecek ve satış gelirlerini en yüksek oranda artıran ilk 100 şirket ile ilk başvuru yapan 2.000 şirket, Vodafone tarafından ödüllendirilecektir.

Siz de Türkiye 100’e başvurarak şirketinizin başarılı büyüme performansından dünyayı haberdar etme ve Vodafone tarafından verilecek ödüllere sahip olma şansını yakalayabilir, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinden biri olmanın haklı gururunu çalışanlarınız ve ortaklarınızla birlikte yaşayabilirsiniz.

Kazananlar